გლიკემიური ინდექსი გვაძლევს საშუალებას გავნსაზღვროთ ამა თუ იმ პროდუქტში არსებული ნახშირწყლები რამდენად ახდენს გავლენას სისხლში შაქრის ოდენობაზე. თითოეულ პროდუქტს ენიჭება რიცხვი 0-დან 100-მდე და რაც უფრო დაბალია რიცხვი, პროდუქტი უფრო ნაკლებად წევს შაქრის დონეს სისხლში და ნაკლებად ხდება ამ შაქრების დაგროვება ორგანიზმში ცხიმის სახით, ისევე როგორც ნაკლებია ნებისმიერი დაავადების განვითარების რისკი.
კეტოგენურ დიეტაზე ჩვენ ვითვალისწინებთ როგორც გლიკემიურ ინდექსს, ასევე პროდუქტში ნახშირწყლების ოდენობას.
Other
wdt_ID | პროდუქტი | გლიკემიური ინდექსი ( GI ) |
---|---|---|
27 | გაზიანი სასმელები | 60 |
28 | Chocolate | 40 |
29 | პოპკორნი | 65 |
31 | კარტოფილის ჩიფსები | 56 |
32 | M & M's მიწისთხილით | 33 |
33 | სიმინდის ჩიფსები (Doritos და სხვა) | 42 |
34 | პრეცელები | 83 |
35 | სნიკერსის შოკოლადი | 51 |
36 | კოკა-კოლა | 63 |
37 | ფანტა | 68 |
ცომეული
wdt_ID | პროდუქტი | გლიკემიური ინდექსი ( GI ) |
---|---|---|
28 | პიცა | 80 |
29 | ბანანის ნამცხვარი | 47 |
31 | თეთრი პური | 71 |
32 | მოცვის მაფინი | 50 |
33 | ჰამბურგერის პური | 61 |
34 | დონატი | 75 |
35 | შოკოლადის მაფინი | 46 |
36 | ბლინები | 80 |
37 | ბლინები ქოქოსის ფქვილით | 46 |
38 | ჭვავის პური (50% ჭვავის ფქვილი + 50% ხორბლის ფქვილი) | 50 |
ბოსტნეული
wdt_ID | პროდუქტი | გლიკემიური ინდექსი ( GI ) |
---|---|---|
4 | ბადრიჯანი | 15 |
5 | სატაცური | 15 |
6 | არტიშოკი | 32 |
7 | ლობიო | 39 |
8 | მწვანე ლობიო | 32 |
9 | სოიო | 18 |
10 | ბარდა | 22 |
11 | ბროკოლი | 10 |
12 | კომბოსტო | 10 |
13 | ყვავილოვანი კომბოსტო | 10 |
ხილი
wdt_ID | პროდუქტი | გლიკემიური ინდექსი ( GI ) |
---|---|---|
34 | ვაშლი | 40 |
35 | გარგარი | 34.4 |
36 | Banana | 51 |
37 | მაყვალი | 25 |
38 | Blueberry | 53 |
39 | ნესვი | 67 |
40 | ალუბალი | 25 |
41 | ფეიოხა | 31 |
42 | ლეღვი | 60 |
43 | გრეიფრუტი | 25 |
ბურღულეული
wdt_ID | პროდუქტი | გლიკემიური ინდექსი ( GI ) |
---|---|---|
61 | ქერი | 22 |
62 | წიწიბურა | 55 |
63 | სიმინდი | 52 |
64 | შვრია | 55 |
65 | ბრინჯი | 73 |
66 | ყავისფერი ბრინჯი | 68 |
67 | ხორბალი | 54 |
69 | მიუსლი | 66 |
70 | სიმინდის ფანტელები | 93 |
რძის პროდუქტები
wdt_ID | პროდუქტი | გლიკემიური ინდექსი ( GI ) |
---|---|---|
27 | რძე | 39 |
28 | კარაქი | 0 |
29 | ყველი | 27 |
30 | ნაყინი | 51 |
31 | ხაჭო | 27 |
32 | ნუშის რძე | 25 |
თხილეული
wdt_ID | პროდუქტი | გლიკემიური ინდექსი ( GI ) |
---|---|---|
28 | ფისტაშკები | 18 |
29 | კაკალი | 15 |
31 | წაბლი | 54 |
32 | თხილი | 15 |
33 | გოგრის მარცვლები | 10 |
34 | ნუში | 10 |
35 | მიწისთხილი | 13 |
36 | მზესუმზირა | 20 |
37 | სეზამის მარცვლები | 35 |
Sweeteners
wdt_ID | პროდუქტი | გლიკემიური ინდექსი ( GI ) |
---|---|---|
28 | ფრუქტოზა | 19 |
29 | გლუკოზა | 103 |
31 | სუფრის შაქარი | 65 |
32 | ერითრიტოლი | 0 |
33 | თაფლი | 61 |
34 | ლაქტოზა | 46 |
35 | მალთიტოლი | 52 |
36 | მალტოდექსტრინი | 110 |
37 | დექსტროზა | 100 |
38 | ყავისფერი შაქარი | 64 |
გლიკემიური ინდექსის ცდომილება შესაძლებელია იყოს ± 5