ალბათ ყველა ადამიანს ჩემი ჩათვლით ცხოვრებაში ერთხელ მაინც გამოგვიცდია გულძმარვა, ზოგ ადამიანს უფრო გამწვავებული ფორმითაც აქვს დღეში შეიძლება რამდენჯერმეც, თუმცა ამ პრობლემის მოგვარება საკმაოდ მარტივია.

ამ ვიდეოში ვისაუბრებთ იმაზე თუ რა იწვევს გულძმარვას და გეტყვით რამდენიმე საშუალებას ამ ყველაფრის სამუდამოდ მოსაშორებლად.

ძალიან გავრცელებული აზრია, რომ გულძმარვას იწვევს კუჭში ბევრი მჟავა, რაც შემდეგ საყლაპავ მილში ამოდის და შედეგად ვიღებთ გულძმარვას, თუმცა რეალობა არის სრულიად განსხვავებული.

სინამდვილეში საქმე რაშია, კუჭის თავზე არის სარქველი, რომელიც იღება როცა მაგალითად თქვენ რაიმეს მიირთმევთ და იხურება საკვების მიღების შემდეგ, ამას აკონტროლებს ავტონომიური ნერვული სისტემა.

თუმცა ეს კუჭის სარქველი უბრალოდ აღარ იკეტება როცა კუჭში გაქვთ დაბალი მჯავიანობის დონე და ამიტომ ეს მჟავა უკვე თავისუფლად ამოდის საყლაპავ მილში.

გამოდის რომ გულძმარვას იწვევს დაბალი მჟავიანობის დონე კუჭში და თუ გვინდა რომ ეს პრობლემა მოვაგვაროთ, საჭიროა გავზარდოთ მჟავიანობის დონე.

მჟავიანობის დონის გასაზრდელად შეგიძლიათ დალიოთ გაუფილტრავი ვაშლის ძმარი, რომელიც სუპერ ეფექტურია ამ მიმართულებით და კარგი ის არის, რომ დალევიდან მალევე იგრძნობთ უკვე შედეგებს.

აიღეთ 2 სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი, გააზავეთ წყალში და დალიეთ დღეში ერთხელ. უკეთესი იქნება თუ დილით დალევთ უზმოზზე და აუცილებლად გამოიყენეთ საწრუპავი, რომ კბილებზე არ მოხვდეს და გამოვრიცხოთ ყველანაირი ზიანი.

მჟავიანობის დონის გასაზრდელად ასევე ეფექტურია ბეტაინ ჰიდროქლორიდი, თუმცა ამ შემთხვევაში დოზებზე უკვე ექიმთან უნდა გაიაროთ კონსულტაცია.

გაუფილტრავი ვაშლის ძმარი შეგიძლიათ ჩვენს ონლაინ მაღაზიაში შეიძინოთ Ketogen.ge-ზე და კურიერი მოგიტანთ მისამართზე, ხოლო ბეტაინ ჰიდროქლორიდი მოიკითხეთ აფთიაქებში.

მაგრამ შეიძლება გაგიჩნდეთ საკმაოს სამართლიანი კითხვა, რომ თუ დაბალი მჟავიანობის დონე მაქვს, გავიგე როგორც უნდა მოვაგვარო თუმცა საერთოდ რატომ მაქვს დაბალი მჟავიანობის დონე.

არის რამდენიმე ფაქტორი რაც უკვე იწვევს მჟავიანობის დონის შესუსტებას კუჭში, ზოგიერთის გამოსწორება შესაძლებელია, ხოლო ზოგიერთის ნაკლებად.

ესენია: ნახშირწყლებით დატვირთული საკვები, სტრესი, უძილობა, ასაკი, თუთიის; B ვიტამინების, ქლორიდის, სოდიუმისა და კალიუმის ნაკლებობა, ალკოჰოლი, სიგარეტი და არის კიდევ რამდენიმე, თუმცა ესენია ყველაზე გავრცელებული.

აქედან შეგვიძლია დავასკვნათ, რომ უნდა შეამციროთ ნახშირწყლები და შაქრებში საკვებ რაციონში, რადგან შაქარიც ნახშირწყალია, უნდა შეამციროთ ან საერთოდ ამოიღოთ ალკოჰოლი და სიგარეტი, და მინიმუმამდე უნდა დიაყვანოთ სტრესი და უძილობა, როგორც ეს შესაძლებელია.

მეორე მხრივ რა თქმა უნდა საჭიროა მიირთვათ საკვები, რომელიც შეიცავს ჩამოთვლილ ნივთიერებებს, მაგალითად თუთია და B ვიტამინები არის ნუტრიციონულ საფუარში, ხორცში, თხილეულსა და ზოგიერთ ბოსტნეულში.

სოდიუმი და ქლორიდი არის მარილში, ხოლო კალიუმი ისევ და ისევ ბოსტნეულშია დიდი ოდენობით, მაგალითად ბროკოლი, ფოთლოვანი ბოსტნეული, კომბოსტო და ა.შ.

ერთადერთი რასაც ვერ გამოასწორებთ ეს არის ასაკი, რა თქმა უნდა და დაახლოებით 55 წლიდან იწყება კუჭში მჟავიანობის შემცირება, ხოლო ამისთვის უკვე ერთადერთი გამოსავალი ვაშლის ძმარი და ბეტაინ ჰიდროქლორიდია.

გულძმარვის მოსაშორებლად ამ ყველა ჩამოთვლილი მეთოდებიდან სწრაფი მეთოდი არის ვაშლის ძმარი და ბეტაინ ჰიდროქლორიდი, რასაც პრაქტიკულად მაშინვე აქვს შედეგი, ხოლო კვების რეჟიმის შეცვლით უფრო დიდი დრო სჭირდება.

ამიტომ მე რეკომენდაციას ვუწევ ორივე მიმართულებას, რათა უფრო ეფექტური შედეგები მიიღოთ გრძელვადიან პერსპექტივაში. დღეისათვის კი სულ ეს იყო, შევხვდებით შემდეგ ვიდეოში.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
Search
×